ChillAut

Gezellig avond voor jongeren met een vorm van ASS

Datum: 22 November 2019

Beste (nieuwe) deelnemers,

Iedere bijeenkomst hanteren we deze opzet: spelletjes spelen.

We hebben nieuwe, vooral coöperatieve spellen om de groepsveiligheid te waarborgen.
(Roborally, Carcasonne, Munchkin, Kolonisten)
Ook simpele kaartspellen/yetzee zijn aanwezig.

In de tweede bijeenkomst na de zomervakantie is het idee om zelfgemaakte miniaturen te schilderen. Dit zal een workshopachtige bijeenkomst zijn. De deelnemers kunnen allemaal online hun eigen poppetje ontwerpen via een specifieke site:
Hero forge custom miniatures
Ook nieuwe leden kunnen dit doen!
Deze worden dan met een 3D printer gemaakt. Dit poppetje kunnen deelnemers schilderen bij ChillAut en zal dan bij ChillAut blijven. Deze kunnen de deelnemers gebruiken in de diverse spellen welke ChillAut tijdens de maandelijkse bijeenkomst aanbiedt.

Naast de vaste spellen is is er ook tekenmateriaal aanwezig zodat er meerdere mogelijkheden zijn. Tekenen, schilderen of een spel spelen.
Naast deze vaste structuur zouden we graag gaan uitbreiden met door bijvoorbeeld een keer naar de sterrenwacht te gaan, een keer naar comic con, een keer een spel buiten (een soort zes kamp of zo). Dit zijn extra ChillAut momenten welke vooraf kenbaar worden gemaakt aan de vaste groep.

De eerste keer is gratis. Daarna vragen we een eigen bijdrage van €7,50 p.p. (Graag zo gepast mogelijk betalen)

PS: Meer info, zoals de lokatie, kan je vragen bij Pauline, op onderstaande gegevens.

Met vriendelijke groet,
Pauline

ChillAut A Time 4 Us

www.chillaut-leerdam.nl

WAT?
WAT EN VOOR WIE IS CHILLAUT
ChillAut wil een laagdrempelige ontmoetingsplek zijn voor jongeren vanaf 13 jaar met een vorm van autisme. Voor deze jongeren kunnen ‘gewone’ activiteiten wat te ingewikkeld zijn waardoor ze vaak thuis achter hun eigen ‘schermen’ blijven hangen.

Met dit jongerencafé hopen we deze jongeren een gezellige en veilige plek te kunnen bieden waar ze zich ook op sociaal gebied verder kunnen ontwikkelen. Een paar ingrediënten van de avonden: gezelligheid, veel chips en cola, samen gamen of een bordspel doen, biljarten of ‘voetbaltafelen’, een avondje bowlen, etc.

OVER DE NAAM
ChillAut verwijst naar chillen en autisme. Dat past bij de insteek van de avonden. Het gaat om
gezelligheid en ontspanning en het is bedoeld voor jongeren met een vorm van autisme. In de ondertitel ‘a time 4 us’ zitten alle letters van het woord autisme. Deze naam is samen met de deelnemers en de vrijwilligers van ChillAut bedacht.

VISIE EN MISSIE
Jongeren met een vorm van autisme hebben naast beperkingen ook sterke kanten. Ze zijn uniek gemaakt en hebben unieke gaven en kwaliteiten gekregen die zij op hun manier kunnen inzetten in hun eigen omgeving en de maatschappij. Elk jongere is waardevol en verdient respect.

Ze hebben vaak onvermoede kwaliteiten, krachten en hulpbronnen. Door hun ASS komt het vaak voor dat de kwaliteiten, krachten en hulpbronnen die jongeren in huis hebben niet of onvoldoende naar buiten komen. Het is de taak van begeleiders om jongeren te helpen bij het erkennen van hun beperkingen en het herkennen en inzetten van hun kwaliteiten, krachten en hulpbronnen.

Begeleiding van de jongeren zal zich daarom zoveel mogelijk richten op faciliteren en uitdagen. Dit zal uiteindelijk hun zelfbewustzijn en zelfwaardering versterken.

Voor meer info:
06-51715462

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van toekomstige trainingen van Self As Team?
Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief (je kunt je op elk moment weer afmelden).