Over Ons

Self As Team is...

… een vrije spelling van self esteem. Het Engelse woord voor zelfvertrouwen, de basis van ieder zijn kracht.

Wanneer je goed in je vel zit kun je veel bereiken en heb je de energie om door te zetten of om hulp te vragen zonder je daar vervelend bij te voelen.

Ook staat het voor zelf en voor team: de twee vormen waar we mee werken. Je kan individueel een hulpvraag hebben of juist een groep waar extra aandacht nodig Is.

Binnen Self As Team hebben we altijd de juiste professional die maatwerk begeleiding kan verzorgen.

De klik vinden wij naast de juiste methodiek dan ook erg belangrijk.

Naast begeleiding/coaching verzorgen wij groepslessen (zowel op scholen als particuliere groepen) van “rots en water”, lichaamsgerichte begeleiding en teambuilding.
Ook verzorgen wij workshops met betrekking tot diverse sociale vaardigheden, persoonlijke ontwikkeling en weerbaarheid zowel voor basisscholen, middelbare scholen als ook professionals uit de zorg en welzijn.

 

Wat Self As Team onderscheid van anderen?

Wij geloven dat bij een hulpvraag er soms meerdere dingen spelen die soms een ander specialisme nodig hebben.

Om niet alleen maar weg te sturen hebben we een groep professionals om ons heen waardoor er altijd iemand is die aansluit.
Zo hebben we in ons netwerk professionals En ervaringsdeskundigen op het gebied van:

Marjolein, Food to be good

Nicole, Smart Links

“Healthy mind, healthy body!”

Ik ben jouw ontbrekende puzzelstuk naar een vitale leefstijl. In mijn praktijk staat gezonde voeding en beweging centraal. Geen weekmenu’s, dieet, pillen en poeders. Ik kies voor een complete aanpak met de focus op een eenvoudig eetpatroon. In combinatie met meer bewegen en zelfs sporten pas je binnen no time je leefstijl aan. Uniek en succes verzekerd!

Ik werk volgens de regels van Fit & Slank, de normen van het Voedingscentrum en ik ben BGN geregistreerd. Ga jij met mij de uitdaging aan?

 

Bedrijven

Ook voor bedrijven organiseer ik workshops, gezonde lunch, cursussen en voorlichting over een vitale leefstijl. Vitaliteit zorgt voor werkplezier.

Wie ben ik? 

Ik ben Marjolein Exalto, getrouwd, moeder van 2 dochters en labrador Fons. Lekker gezond eten en daarnaast bewegen zijn een grote passie van mij. Tijdens beide zwangerschappen ben ik 30 kilo aangekomen dus ik weet hoe moeilijk het kan zijn om gezond van deze extra kilo’s af te komen. Na mijn tweede zwangerschap heb ik het roer omgegooid en heb ik een opleiding tot gewichtsconsulent gevolgd. Mijn passie is nu mijn beroep geworden. 

 

Mijn doel is:
mensen te begeleiden met afvallen door: Het aanleren van een gezond en gevarieerd eetpatroon.
Te denken in mogelijkheden.
Te fungeren als  “een stok achter de deur”
Marjolein

“Mijn missie is om hoogbegaafde kinderen

in al hun mogelijkheden te laten

schijnen en stralen.”

 

Mijn ervaring is dat hoogbegaafde kinderen zulke mooi vragen kunnen stellen, zo intens geïnteresseerd kunnen zijn, zo diep ontroerd kunnen raken, zo vol leven. Dat raakt me diep in mijn hart .

Ik weet ook uit ervaring dat dit door heel veel mensen heel anders gelezen of gezien kan worden. Dat het kinderen zijn die altijd zeuren en betweterig zijn. Nooit tevreden zijn met een antwoord. Volhardend blijven in een onderwerp. Extreem hard gillen, huilen of boos worden. Zo ingewikkeld zijn.

De manier waarop we naar hoogbegaafde kinderen kijken valt of staat met onze overtuiging. Mijn missie is om hoogbegaafde kinderen in al hun mogelijkheden te laten schijnen en stralen om te laten zien wie ze werkelijk zijn. Ik ben moeder van 3 hoogbegaafde kinderen en heb alle manieren van hoe anderen kijken naar mijn kinderen meegemaakt. Meer hierover staat geschreven in mijn eerste blog. Ik zal mezelf voorstellen:


Ik ben Nicole Links, oprichtster van praktijk SmartLinks. Geboren in 1972 in het Westen van het land maar woon inmiddels al bijna net zolang in Brabant. De gemoedelijkheid en gezelligheid naast het directe en “niet lullen maar poetsen-mentaliteit” is voor mij een perfecte combinatie. Als moeder van 3 hoogbegaafde kinderen ben ik al sinds 2006 bezig met “het onderwerp” hoogbegaafdheid. Het moment waarop mijn oudste zoon naar school ging en wij ervaarden wat ze bedoelden bij het consultatiebureau met de opmerking ” Uw kind heeft een ontwikkelingsvoorsprong” Na 20 jaar werkzaam geweest te zijn binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie wilde ik het onderwerp nog meer eigen maken en heb ik een opleiding gevolgd om GelukkigHBkids groepen te kunnen draaien. In september 2016 ben ik gestart met mijn eigen praktijk SmartLinks. Een praktijk waar ik een plek creëer voor kinderen met (een vermoeden van) hoogbegaafdheid om zichzelf te mogen zijn,uitdagingen kunnen opzoeken en mogen leren wat hen helpt om lekkerder in je vel te zitten. Dit doe ik door middel van individuele begeleiding, GelukkigHBkids groepen en begeleiding/training van ouders en/of docenten. Vanaf september 2018 start ik met een dagbestedingsgroep voor hoogbegaafde thuiszitters.

Laura, Comefit Club

Suzanne, Sebliem

Comefit Club biedt personal training op het hoogste niveau!

Ik vind het iedere keer erg belangrijk om een goede en uitdagende training voor je samen te stellen. Daarbij zit onze tijdbesteding en aandacht op het hoogste niveau.

Ik vind het elke keer heel erg belangrijk dat jij blij wordt van de aangeboden training en dat jij jezelf uitdaagt op het hoogste niveau.

Aandachtspunten zijn verbetering van de houding en het bewegingspatroon, maar ook verbetering van (core)stabiliteit, balans, conditie en kracht.

Geen training is hetzelfde. We werken met verschillende trainingsmaterialen en dat maakt elke training weer spannend en uitdagend.

Wil je alleen trainen of samen met iemand? Wil je thuis trainen of spreken we op de sportschool af? Alles is mogelijk!

Natuurlijk houden we tijdens de training gepaste afstand vanwege corona.

Ik snap dat je benieuwd bent naar de kosten. Ik maak graag een afspraak om doelstellingen, trainingsfrequenties en tijdmogelijkheden vast te stellen. Vervolgens doe ik je een voorstel.

Mijn naam is Suzanne de Graaf en in 1998 heb ik mijn EHBO diploma behaald.
In 2015 heb ik mijn simulantslachtoffer
diploma behaald (OK). Vervolgens wilde ik daar meer mee en heb ik de opleiding
tot traumaslachtoffer afgerond. Bij mij op de LOTUSkring waren er instructeurs LOTUS te kort en heb ik de opleiding
instructeur LOTUS behaald.

In 2017 ben ik mijn eigen bedrijf begonnen toen onder
de naam SDG Slachtoffers. Inmiddels gaat SDG Slachtoffers door onder de naam Sebliem.
Mijn bedrijf is met een hobby begonnen en is uitgegroeid tot een echte onderneming.

Ze zeggen altijd je moet doen waar je gelukkig van wordt en dat is zeker gelukt, omdat ik van mijn passie mijn werk heb kunnen maken!

Marja Ploeg, CompAct therapie en coaching

Met CompAct therapie en coaching sta ik voor kortdurende, persoonlijke en betrokken begeleiding bij onder meer stress, slaapproblemen, somberheid of onzekerheid.

Door stressvolle omstandigheden kun je soms in de overlevingsstand terecht komen en het contact met jezelf kwijtraken, herken je jezelf niet meer.

Grip
Ik help je weer grip te krijgen op jouw leven en je weer te verbinden met de waarden en verlangens die voor jou belangrijk zijn. Dat kan op een heel praktische manier, soms is het nodig om een laagje dieper te gaan. Maar altijd is een traject in overleg met jou en gebaseerd op de doelen die voor jou belangrijk zijn en de werkwijze die bij jou past.

Hoe werk ik
Mijn sleutelwoorden zijn betrokkenheid, compassie en deskundigheid. Ik wil er met compassie en zonder oordeel voor je zijn en ik zal je bemoedigen om ook vriendelijk en mild te zijn voor jezelf. Ik werk vanuit diverse methodieken, maar vooral op basis van de ACT (Acceptance en Commitment Therapy). Dit is een methodiek die gebaseerd is op de positieve psychologie en die je helpt om je veerkracht te vergroten.

Emma Splinter, Coördinator bij Humanitas

“Iedere jongere verdiend iemand die er echt voor hem is, hem ziet, een leuke tijd geeft en laat zien dat hij het waard is.”

 Mijn doel is om jongeren die het even niet zo makkelijk hebben, te koppelen aan een leuk vriendschappelijk maatje die hen op weg helpt om hen te sterken, zelfverzekerd te voelen én om samen een fijne tijd te hebben.

Mijn naam is Emma Splinter, 33 jaar en ik ben coördinator van de activiteit Jongeren Maatjes van Humanitas in Gorinchem. Wij zijn er voor jongeren die wonen in Gorinchem van ongeveer 12 tot 25 jaar.

Als coördinator begeleid ik de vrijwilligers / maatjes en de koppeling met de jongeren. Ik heb de kennismakingsgesprekken met de jongere en bespreek wat hij of zij nodig heeft en graag zou willen ondernemen met het maatje. Dit kan van alles zijn zoals samen:

 • naar buiten gaan om te sporten of een rondje te lopen,
 • een hobby uitzoeken en uitproberen,
 • huiswerk maken,
 • een open dag van een school of studie bezoeken,
 • werk of dagbesteding zoeken,
 • gezellig kletsen.

De jongere heeft de regie en geeft aan wat hij/zij wil doen in de tijd samen. Het maatje heeft het enthousiasme, ideeën en ondersteunt en motiveert de jongere.

Het maatje kan een leeftijdsgenoot zijn of een volwassene die jong van geest is. Hij/zij zet zich in principe voor maximaal één jaar, 2 tot 3uur per week in.

 Herken jij jezelf in een of meerdere punten?

 • zit je in een lastige situatie thuis of op school,
 • loopt het contact met anderen niet zo lekker,
 • mis je mensen die jou begrijpen,
 • weet je niet goed wat je wilt in jouw leven,
 • heb je weinig of ‘verkeerde’ vrienden,
 • heb je geen of nauwelijks hobby’s,
 • word je gepest,
 • vind jij jezelf niet de moeite waard,
 • stopt binnenkort de hulpverlening en heb je behoefte aan informele steun?

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van toekomstige trainingen van Self As Team?
Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief (je kunt je op elk moment weer afmelden).